Hailuodon Paikallisoppaat

Hailuoto-seuran paikallisopasringissä on mukana hailuotolaisia eri alojen ihmisiä. Paikallisoppaat tarjoavat opastuspalveluitaan tunnin kohdeopastuksista koko päivän bussiopastuksiin.

Opastusten sisältöä ja kestoa voi suunnitella oppaan kanssa ryhmän toiveiden mukaan, mutta myös valmiita ehdotuksia löytyy. Teemoja ovat esimerkiksi taide, rakennusperinne, kalastus ja metsästys, luonnon hyödyntäminen ja metsätalous, tarinat ja historia, kulttuurihistoria sekä opastukset maastossa. Kävelykierros- ja maasto-opastuksissa ryhmän enimmäiskoko on noin 20 henkilöä. Kohteina voivat olla muun muassa Marjaniemen majakka, Metsähallituksen luontonäyttely, kotiseutumuseo Kniivilä, Hyvän Tuulen Mylly, Hailuodon kirkko ja hautausmaa. Ohjelman voidaan rakentaa myös ryhmän valitseman teeman ympärille, joita voivat olla muun muassa Hailuodon eläimistö ja kasvisto, kansallismaisema ja suojeluohjelmat, maasto- ja ratsastusopastukset sekä kirjailijoiden ja kuvataiteilijoiden Hailuoto.

Opastuksen hinta 90 €/1. tunti ja seuraavilta tunneilta 30 €/tunti + oppaan km-korvaus (tapauksesta riippuen noin 0-27 €) sekä lisäksi kohteiden mahdolliset pääsymaksut.

Opastukset varataan suoraan oppailta. Koska oppaat tekevät opastuksia oman toimensa ohella pyydämme, että varaukset tehdään mahdollisimman hyvissä ajoin. Opastuksia saa myös englanniksi!

(päivitetty 7.6.2016)